Logo LibroZORGVERZEKERINGEN 2019. WAT GAAT ER VERANDEREN? 

Dit zijn de wijzigingen voor de zorgverzekering 2019: 

Premiestijging van 10 euro per maand

De premie voor de basisverzekering stijgt met ongeveer tien euro per maand. Dit is een voorspelling door het kabinet, uiteindelijk bepalen zorgverzekeraars de definitieve premie.Hun verhoging is gerelateerd aan hun liquiditeit.

Bijbetaling voor bepaalde medicijnen maximaal € 250,-

Als je medicijnen gebruikt kan het zo zijn dat je daarvoor extra moet bijbetalen. Vanaf 1 januari 2019 wordt deze eigen bijdrage voor bepaalde medicijnen gemaximeerd op 250 euro per jaar.

Hulp bij overgewicht in basisverzekering

Mensen die overgewicht hebben worden begeleid om hun eet- en beweegpatroon aan te passen. De minister hoopt dat dit leidt tot een daling van de zorgkosten. In 2019 komt er meer ruimte voor preventieve gezondheidszorg vanuit het basispakket.

Vergoeding voedingssupplementen en paracetamol uit basisverzekering

Krijg je paracetamol of voedingssupplementen voorgeschreven? Dan moet je die in 2019 zelf betalen. Het ministerie oordeelt dat de kosten zo laag zijn dat je dit zelf zou moeten kunnen betalen.

Verruiming regeling zittend ziekenvervoer

Maak je gebruik van zittend ziekenvervoer van en naar consulten, onderzoek en controles? Dan wordt de aanspraak hierop verruimd. Let op: dit moet wel samenhangen met de behandeling.

Oefentherapie bij COPD in basisverzekering

Op dit moment moet je de eerste 21 behandelingen nog zelf betalen als je van oefentherapie bij COPD gebruikt. Vanaf 1 januari 2019 wordt dit vanaf de eerste behandeling vergoed. Let op: er komt wel een maximum op het aantal vergoede behandeling (max. 70 in het eerste jaar, daarna afhankelijk van de ernst van de COPD).

Minima gecompenseerd!

Voor de groep Nederlanders met een relatief laag inkomen of lage uitkering gaat de zorgtoeslag omhoog. Hieronder vallen bijvoorbeeld studenten en alleenstaanden met een laag inkomen of bijstandsuitkering. Zij krijgen er maximaal 7,83 euro per maand bij in 2019. Dat is echter niet genoeg om de stijging van de zorgpremie (10,33 euro per maand) volledig te compenseren.

Gezinnen en oudere stellen met een laag inkomen of klein AOW’tje kunnen rekenen op maximaal 281 euro per jaar meer toeslag. Ruim voldoende om de kostenpost (248 euro) te compenseren.

Twee mogelijkheden om je verzekering te vergelijken.  Klik hier.

Collectief bij Libro verzekeren? Klik hier

 

Over LiBro

LiBro is het onafhankelijk intermediair voor verzekeringen, hypotheek en lening van Flevoland en omgeving!

Dienstenwijzer Klik hier.

Dienstverleningsdocument hypotheek.Klik hier.

Dienstverleningsdocument vermogen.Klik hier.

Dienstverleningsdocument risico. Klik hier.

Contact

20160301 100040

LIBRO BV

Kolkweg 20-11

8243PN Lelystad

T 0320-234447
F 0320-257710

info@librobv.nl

Schrijf je Review

JoomlaMan