logo erkend adviseurHypotheek oversluiten? 

Omdat de rente op dit moment erg laag is vragen veel mensen zich af : Oversluiten is dat interessant?

Je hypotheek oversluiten betekent dat je met je hypotheek overstapt van je huidige geldverstrekker naar een andere geldverstrekker. Oversluiten kan AnimatedBanner EFA Algemeen 300x250voordelig zijn als de hypotheekrente lager is. Of als een andere hypotheekvorm beter past bij je wensen en mogelijkheden. Het beste moment om je hypotheek over te sluiten is aan het einde van de rentevaste periode.

 

Kosten oversluiten hypotheek

Bij het oversluiten van je hypotheek krijg je te maken met kosten. Denk aan taxatie- en notariskosten en de kosten van het hypotheekadvies. Als je je hypothecaire lening wilt oversluiten tijdens de rentevaste periode, dan moet je misschien ook een boete betalen. Bij het oversluiten van je hypotheek aan het einde van de rentevaste periode hoef je meestal geen boete te betalen.

Oversluiten verstandig?

Of je hypotheek oversluiten verstandig is, is geheel afhankelijk van je wensen en mogelijkheden. Een lagere rente is interessant, maar houd rekening met de extra kosten.

  • Notarislosten
  • Advieskosten en bemiddelingskosten
  • Taxatiekosten
  • Boete

Oversluiten zorgt misschien voor lagere maandlasten, maar weegt dit op tegen de extra kosten? 

Misschien wil je overstappen naar een hypotheekvorm waarbij je de zekerheid hebt dat je je hypotheek kunt aflossen (Lineai,annuitair) waarbij je iedere maand gaat aflossen. Dit kan hogere maandlasten met zich meebrengen. Kun je deze hogere maandlasten aan? Dan kan het verstandig zijn om je hypotheek over te sluiten naar een andere hypotheekvorm.

Nieuwe regels per 1 januari 2013

Om voor hypotheekrenteaftrek in aanmerking te komen moet je sinds 1 januari 2013 een annuitaire of lineare hypotheek sluiten. Had je voor die datum een bestaande hypotheek, dan kan de hypotheekrente gewoon aftrekbaar blijven. Ook als je bij het oversluiten van je hypotheek je bestaande hypotheekvorm (bijvoorbeeld een aflossingsvrije hypotheek) behoudt. Ga na wat de mogelijkheden zijn.

Tips oversluiten hypotheek
  • Ben je benieuwd of je hypotheek voordeliger kan? Laat ons een berekening maken
  • Loopt je rentevaste periode binnenkort af? Vergelijk, voordat je het rentevoorstel accepteert altijd eerst of het voordelig is om over te sluiten
Advies oversluiten

Het is belangrijk dat je je goed laat adviseren over het oversluiten van je hypotheek. Maak een afspraak met een van onze hypotheekadviseur Hij of zij brengt graag voor je in kaart wat voor jou de beste oplossing is.Bel ons 0320-234447 of mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

Kijk naar onze lage rente  klik op afbeelding   procenten

Over LiBro

LiBro is het onafhankelijk intermediair voor verzekeringen, hypotheek en lening van Flevoland en omgeving!

Dienstenwijzer Klik hier.

Dienstverleningsdocument hypotheek.Klik hier.

Dienstverleningsdocument vermogen.Klik hier.

Dienstverleningsdocument risico. Klik hier.

Contact

20160301 100040

LIBRO BV

Kolkweg 20-11

8243PN Lelystad

T 0320-234447
F 0320-257710

info@librobv.nl

Schrijf je Review

JoomlaMan