AnimatedBanner EFA Algemeen 300x250

De Starterslening is een lening die verstrekt wordt door de gemeente waar men het huis koopt. Deze gemeente moet dan wel mee doen aan deze Starterslening. De uitvoering van de Starterslening wordt gedaan door de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Over deze lening hoeft de eerste 3 jaar geen rente betaald te worden.

Wanneer een starter op de woningmarkt een hypotheek nodig heeft, maar hij met zijn huidige inkomen niet voldoende hypotheek kan krijgen, dan is de Starterslening de oplossing. De starterslening poogt het verschil tussen de maximale hypotheek en de koopsom te overbruggen. De hoogte van de lening hangt af van het inkomen en hoeveel men aan eigen geld heeft.

Elke gemeente heeft zijn eigen voorwaarden. Door een gratis berekening te maken op   onderstaande link ontdekt u snel of u in aanmerking komt voor deze renteloze lening. 

 

Enkele voorwaarden kunnen zijn:

  • Nieuwbouw of bestaande bouw
  • Specifieke projecten
  • Voormalige huurder
  • Opbrengst terugstorten in de gemeentekas
  • Een minimale of maximale koopsom
  • Een maximaal bedrag aan starterslening
  • Een maximaal percentage van de koopsom
  • Leeftijdsgrens
  • Binding met de gemeente of regio 

De Starterslening is een initiatief van gemeenten en de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (hierna: SVn). De lening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van de woning en het bedrag dat de starter maximaal kan lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie.

Gunstige voorwaarden!

De Starterslening, aangeboden door SVN en uw gemeente, overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten van uw woning en het bedrag dat je bij de bank maximaal kunt lenen volgens de normen van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De hoogte van de Starterslening hangt af van het inkomen, je eigen vermogen en de voorwaarden van de gemeente.

De Starterslening heeft een rentevaste periode van 15 jaar en heeft een looptijd van maximaal 30 jaar. De eerste drie jaar hoeft je geen rente en aflossing te betalen. Hierna betaal je in principe rente en aflossing. Indien je denkt de maandlast niet te kunnen betalen, dan kan je, tegen betaling, bij ons een hertoets aanvragen en mag je een maandlast betalen die past bij het inkomen datje op dat moment verdiend, gekoppeld aan de dan geldende normen van de NHG.

DE ADVISEURS VAN LIBRO HELPEN JE OM EEN STARTERSLENING AAN TE VRAGEN BEL ONS 0320-234447.

 

 STARTERSLENING BEREKENEN.

klik hier

 

ACTUELE HYPOTHEEKRENTE  KLIK HIER.

Over LiBro

LiBro is het onafhankelijk intermediair voor verzekeringen, hypotheek en lening van Flevoland en omgeving!

Dienstenwijzer Klik hier.

Dienstverleningsdocument hypotheek.Klik hier.

Dienstverleningsdocument vermogen.Klik hier.

Dienstverleningsdocument risico. Klik hier.

Contact

20160301 100040

LIBRO BV

Kolkweg 20-11

8243PN Lelystad

T 0320-234447
F 0320-257710

info@librobv.nl

Schrijf je Review

JoomlaMan